Forcebook UltraPrint 3D - Prvi hrvatski 3D printer

Zamisli i isprintaj

Neke stvari ostavljaju bez daha, neke tehnologije oduševe. Predstavljamo Forcebook UltraPrint 3D, predvodnika novih tehnologija 3D ispisa dostupnog najširoj publici.

Forcebook Ultraprint 3D

NOVI IGRAČ U SUSJEDSTVU

Nebitno jeste li profesionalac ili hobi amater, uz pomoć našeg FORCEBOOK ULTRAPRINT 3D pisača to pretvarate u stvarnost - izrada finog nakita, ispis komada alata koji vam nedostaje, didaktičke igračke za vašu djecu, zamjenski dijelovi za kućanstvo prilagođeni potrebama, savršen za gift-shop.

ŠTO DOBIVATE

Uz uređaj dobivate i modele za početnike koji će Vam pomoći lakše se upoznati sa FORCEBOOK ULTRAPRINT 3D pisačem, korisnički priručnik na našem jeziku kao i izbornik na samom uređaju, te jednostavan softver za korištenje.

JEDNOSTAVNOST

Nema bespotrebnih kablova za spajanje sa računalom (mogućnost postoji), jer se sve sa lakoćom odvija preko memorijske SD kartice; prebaciti na SD karticu, SD karticu umetnuti u pisač, izabrati projekt i to je to.


Primjena

Forcebook Ultraprint 3D u gaming industriji

Gaming industrija

I opet se mašta stavlja u prvi plan. Izgleda kako kreativnost nikada nije bila unosnija no danas. Ako imaš ideju za nekakav board game, više nema tu petljancije sa investitorima, "izvođačima radova" i inim posrednicima. Daj mi čiču sa mačem, zalijepi mu štit na leđa i stavi ga pred zmaja koji sebično čuva plahu djevu u tmini svoje spilje. Baci kockicu koju si sam izmislio, dobij 7, obezglavi zmaja starog i produlji lozu hrabrih vitezova uz pomoć više ne tako plahe djeve. As simple as that.

Moda

Koža? Pa tko još nosi kožu? To je totalno OUT. Plastika je nova koža. Dizajniraj, oblikuj, printaj i nosi. Od šešira veselih i neobičnih kontura do donjeg rublja (dobro sad, donjeg rublja, ali zašto ne :) ) sve se lijepo može isprintati uz malo mašte i kreativnosti. Vele kako je ljepota stvar ukusa, a božanstvo leži u detaljima. Ja kažem, baci to u vjetar uživaj u božanstvu našeg FB UL3D, jer on vam nudi detalje vrijedne vašeg truda.

Forcebook Ultraprint 3D u modnoj industriji
Forcebook Ultraprint 3D za hobi

Hobby

Nismo li svi barem jednom probali sklopiti maketu aviona, broda ili nečeg trećeg? Velika većina je barem probala, no nije uvijek bilo BAŠ onih maketa koje bi taj netko htio, pa bi se zadovoljio i nečim sličnim. Kažem STOP tome. 3D printeri ne samo da ti nudi veselje sklapanja nakon što je isprintao dijelove, već i svu milinu kreativnosti dok si sam sebi radio maketu Zvijezde smrti ili nekog drugog objekta. Ili ste kao ja, pa odmah u komadu isprintam cijelu maketu i hvalim se kako sam to lijepo složio. :) No nemojte biti ja.

Vrtlarstvo

Pa zar vam nije dosta konstantnog pomanjkanja maloga alata i sitnih pomagala u vrtu? Kao da se krtice, vjeverice i ostala fauna urotila protiv vas te vam ih stalno kradu? Ne, to nije uzrok, no mi svejedno imamo rješenje za to. Male alatiće i ostale priručne "pomagače" sada sebi bezbrižno isprintate na našem alatu; FB UP3D iz udobnosti vašeg doma. Milina samo takva.

Forcebook Ultraprint 3D za izradu alata i pomagala u vrtlarstvu
Forcebook Ultraprint 3D u kućanstvu

Kućanstvo

Dolazi raja na tulum, a sigurni ste da će vam zaprljati svaku čašu i tanjur. Ajme tlake. No tu se upali mala žaruljica nad pametnom glavicom i svakome ponaosob isprintate "monogramirani" beštek i tanjure i samo gledajte kako paze na svoj pribor, a ako ga izgube, ostaju gladni i žedni, pravi spartanski tulum. :) A da ne spominjem da možete mami isprintati i štipaljke za sušiti rublje modernog dizajna. Sve u korak s vremenom.

Igračke

Naaaaajzanimljivija kategorija mogućnosti ovog modernog ljepotana, barem meni. Dijete hoće neku skupu igračku marketinški dignutu u nebesa, a ipak treba platiti račune za prošla 2 mjeseca. Eto ti ga na. A vi onda naučite dijete kako sam sebi raditi igračkice, bojati ih i u konačnici kako biti kreativan, a vi postanete fenomenalan roditelj sa kojom kunom više u džepu i predivno provedenom vremenu sa djetetom. A nema li veće sreće od osmijeha na dječjem licu? :)

Forcebook Ultrapring 3D za izradu igračaka
Forcebook Ultrapring 3D u nautici

Nautika

A što napraviti kada vam se pokvari mali dio brodskog motora, kao recimo nekakav mali ventilator za hlađenje, a kako biste to zamijenili, morate kupiti cijeli komplet? Prvo nakon verbalnog ispuhivanja isperete jezik sapunom, pa se tek tada bacite u "moždanu oluju" kako biste shvatili da uistinu nema potrebe za panikom. Lijepo nađete nacrte potrebnog dijela na onom čudu od Interneta, downloadate ga, prilagodite ga potrebama i riješite se repetativnog okusa lošeg sapuna u ustima za sva vremena. Pa nije li to divno?

Arhitektura

2D prostorni nacrti? Ma da, lijepo je sve to imati na papiru, ali želim svoju kuću/zgradu/objekt vidjeti kako izgleda u stvarnom svijetu, a ne da si moram vizualizirati to. Tko to još radi u ovo doba? 3D ispisom lakše prezentiraš svoju nakanu izrade neke zgrade ili još bolje, isprintaš cijelu zgradu 3D printerom (Japanci su stvarno ispred svog vremena). Neka zla prirodna sila ti uništi tvoj mili habitat, ma nema problema. Malo kod susjeda prespavaš par dana dok ti se kuća isprinta i olleee. Imaš novu kuću, čak i bolju od stare, ali ovaj put sa temeljima. Prirodna silo, evo ti figa.

Forcebook Ultraprint 3D u arhitekturi
Forcebook Ultraprint 3D u autoindustriji

Autoindustrija

- "Opet sam izgubio onih šarafa, gazda!""
- "#$%& ti šarafe što držu nebo! Pa koliko sam ti puta rekao da paziš di ih stavljaš? I šta ćemo sad"
- "Gazda, a onaj printer što može čuda printat? Moželmo sa tim napravit nešto? Čuo sam da je to ova nova teknologija di moš svašta radit!"
- "Bravo mali, pa ti si genije! Daj odma 100 komada printaj i neka zaboravit di ih stavljaš!!!!"

P.S. Možete printati i sve ostale dijelove, ako ih baš trenutno nemate na lageru :D

I sve drugo što vam padne na pamet...

Tambuuuuraaaalooo, mooomčeee u tambuuuruuu...možda nekada. Sada momče prvo printa tamburu, pa tambura u nju. I to baš onakvu kakva mu odgovara za prstiće mu mile. A ako se ikada svirali gitaru, znate kakva je gnjavaža kada pogubite trzalice ili vam padaju iz ruku usred mega-turbo-giga solaže nekog isto takvog banda. E vidiš, imamo rješenje i za to. Lijepo si isprintaš "miljon" trzalica sa svojim logom/imenom/znakom/štajaznam, pa si ispišeš i držač za te trzalice koje si pak lijepo montiraš na gitaru i voilà, sve ti je na dohvat jagodice kažiprsta :) A tek što frula pastirska dobro zvuči, ufff.

Forcebook Ultraprint 3D za sve ostalo što vam padne na pamet

Video

Gdje kupiti

Forcebook UltraPrint 3D možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

HGSPOT informatike d.o.o.

  • • Zagreb – Avenija Dubrovnik 46,
  • • Split – Terzićeva 5,
  • • Vinkovci – Kralja Zvonimira 46,
  • • Rijeka – Užarska 18a

Te odnedavno i u prodajnom centru Emmezetta – Zagreb, Žitnjak, Siniše Glavaševića 1. Sa samim printerom se detaljno možete upoznati u poslovnici HGSPOT informatike u Zagrebu te Emmezetta - Zagreb, Žitnjak.

Više saznajte na www.hgshop.hr ili www.emmezeta.hr


Uz printer u ponudi je i dodatna oprema i potrošni materijal, a moguća je i usluga isprinta po narudžbi iz vašeg modela. Ukoliko vam tehnologija 3D ispisa nije dovoljno poznata, možete se uključiti na neku od radionica koje se održavaju u HGSPOT-u Zagreb.

Radionice odnosno prezentacije se održavaju svaki radni dan u 13 i 16 sati u poslovnici u Utrinama.

Dođite i uvjerite se sami u njegove mogućnosti!


Kontakt

SP Sistemi d.o.o. • Avenija Dubrovnik 46, Zagreb • Telefon: 01/6444-445 • E-mail: forcebook@spsistemi.hr