Koliko puta dnevno bacite oko na svoj smartphone?

Koliko puta dnevno bacite oko na smartphone?

Svi se danas oslanjaju na svoje pametne telefone, preko kojih na dnevnoj bazi obavljaju čak preko nevjerojatnih 200 zadataka, a da toga puno puta nisu ni svjesni.

Istraživanje britanske agencije Tecmark, na uzorku od 2000 korisnika pametnih telefona, otkrilo je kako prosječni korisnik poseže za svojim pametnim telefonom u 7.31 ujutro i pregledava mailove i Facebook.

Isto tako, prije nego se ustanu iz kreveta, većina ispitanika provjeri vremensku prognozu, pročita vijesti i pošalje poruku do dvije svojim prijateljima. Tokom provedbe istraživanja, korisnici su priznali da znaju koristiti svoj smartphone bez svjesnog razmišljanja o tome. U tom slučaju, onda nije iznenađujuće kada četiri od deset korisnika kaže kako i svoje mailove provjeravaju na isti način . Kako se rezultati istraživanja privode kraju, potvrđuje se činjenica o kojoj se već dugo priča: smartphonei su „pomeli“ PC računala i laptope. Tako, na primjer, online narudžbu hrane, sada korisnici vrlo vjerojatno obavljaju preko pametnih telefona nego preko računala, makar u Hrvatskoj se zasad to još uvijek radi preko računala.

Objavljeno u Novosti.